Hur beskriver du Essity för en nära vän?

-Vi är ett hygien- och hälsobolag med produkter som alla känner till som blöjor, servetter och toapapper. Essity är ansvarstagande och jobbar mycket med att bryta tabun, oavsett om de är man eller kvinna, ung eller gammal skall du känna dig bekväm med våra produkter.

Berätta mer om din tjänst!

-Jag och mina kollegor är specialiserade på hållbarhetsbedömningar och livscykelanalyser och stöttar hela organisationen i det arbetet. Vi är involverade i många projekt och kan påverka under hela processen. Det är omväxlande och intressant.

Hur jobbar ni med utveckling?

-För att kunna göra vårt arbete så bra som möjligt hållbarhetsmässigt måste vi först förstå produkten eller tjänsten. Det gör att vi kan ställa de rätta frågorna och därefter föreslå var fokus skall ligga. Det är en utmaning att försöka förstå alla produkter vi gör på företaget, men det är också roligt.

Varför valde du Essity som arbetsgivare?

-Det var en väldigt intressant tjänst som passar mig perfekt. Jag samarbetade med Essity i mitt föregående jobb och visste att företaget har en lång tradition av att arbeta med hållbarhet.

Vad brinner du för och hur får du utlopp för det i ditt arbete?

-Jag har stort intresse för miljö och natur och i min profession kan jag göra mycket större positiv påverkan än vad jag kan som privatperson. Det är viktig att förändra genom industrin och på så sätt minska miljöpåverkan och få en hållbar omställning. På Essity är vi många som jobbar med hållbarhet på olika sätt, som exempelvis mina kollegor inom inköp, produktutveckling, hållbarhetsanalys och kommunikation. Vi gör många väldigt bra saker och då gäller det att kunna kommunicera ut det på ett förståeligt sätt.

Skribent:Tina Lindström Carlsson

Fotograf:Julia Sjöberg

Namn:Carl Karheiding

Titel:Environmental Specialist

Utbildning:Industrial Ecology, Chalmers tekniska högskola, examen 2011.

Råd till dem som är på väg ut i arbetslivet:”Våga vara unik. Det är ofta många människor på en arbetsplats, och det är de unika kompetenserna som bidrar till helheten”.